ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Αρκαδια 93.8 απο τους συντακτες του arcadia938.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Παναρκαδικος

Αρκαδικος

Τοπικα

A1 Basket

Ηχητικα

Ακαδημιες

"Βοριάς" και στην Τσεχία

Μας εκπροσώπησαν άξια οι 5 Έλληνες Αθλητές στο FIA Hill Climb Masters, σηκώνοντας την Ελληνική σημαία ψηλά, μεταξύ αυτών και ο Τριπολιτης Σπύρος Βοριάς.

 

Το FIA Hill Climb Masters φιλοξενήθηκε στο Sternberk της Τσεχίας στις 7-9 Οκτωβρίου και η Ελληνική αποστολή με την υποστήριξη της ΟΜΑΕ και της Seajets απαρτιζόταν από τους Γιώργο Αργυρίου (Mitsubishi Lancer EVO IX), Σπύρο Βοργιά (Peugeot 106 S16), Γιώργο Κεχαγιά (Ford Sierra RS 500), Παναγιώτη Λιώρη (Ford Escort WRC) και Γιάννη Πλάγο (Honda Civic Type-R). Αρχηγός για την Ελληνική αποστολή ήταν ο Μάριος Ξανθάκος.

Το FIA Hill Climb Masters τελεί υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου και πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2014. Φέτος διεξάγεται για 2η φορά καθώς πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια και σκοπό έχει αφενός την προβολή του δημοφιλούς αλλά και προσιτού οικονομικά θεσμού των αναβάσεων και αφετέρου, τη δημιουργία ενός θεσμού στα πρότυπα των Ολυμπιακών Αγώνων, που θα περιλαμβάνει και αγώνες μεταξύ Εθνικών Ομάδων ενώ οι τελικοί νικητές, θα κερδίζουν μετάλλια ανάλογα με τη θέση που κατέλαβαν.

Το FIA Hill Climb Masters, που συγκέντρωσε συνολικά 139 συμμετοχές οδηγών από 17 διαφορετικές χώρες.

Στην κατηγορία Ν ο Αργυρίου τερμάτισε 8ος μεταξύ 13 συμμετοχών. Στην κατηγορία Α, ο Πλάγος με το Civic Type R τερμάτισε στην 6η θέση από εννιά συμμετοχές, αλλά είχε να αντιμετωπίσει 4κίνητα αυτοκίνητα, ακόμη και πρώην WRC. Οι άλλοι τρεις οδηγοί της ελληνικής αποστολής συμμετείχαν στην Ε1, την πολυπληθέστερη κατηγορία με 21 συμμετοχές. Ο Κεχαγιάς κατετάγη 11ος και πρώτος Έλληνας. Στην 17η ο Βοργιάς και στην 19η o Λιώρης.

Σε αυτό το σημείο να πούμε πως η Ελληνική ομάδα είχε πολλές υστερήσεις απέναντι στους αντιπάλους. Για παράδειγμα στην Ν κατηγορία δεν υπάρχει περιοριστικό στόμιο. Στην κατηγορία των 106 Rallye το ελάχιστο βάρος είναι 580 κιλά, ενώ πολύ βασικό ήταν πως με 7 βαθμούς κελσίου εξωτερική θερμοκρασία απαγορευόταν η χρήση κουβερτών κάτι το οποίο δεν γνώριζαν οι Έλληνες Αθλητές.

Φυσικά όλα αυτά δεν μετράνε πλέον αφού εμείς κρατάμε πως οι Έλληνες Αθλητές για ακόμα μία φορά έδειξαν σθένος και χαρακτήρα κερδίζοντας το χειροκρότημα. Στα συν και η απόκτηση της εμπειρίας για την επόμενη χρονιά.

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

# Ομάδα Α Ν Ι Η Β
1 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 1 1 0 0 31
2 ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 1 0 0 1 31
3 ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 1 0 0 1 27
4 ΟΦΗ 1 0 1 0 26
5 ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 1 1 0 0 23
6 ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ 1 1 0 0 22
7 ΚΗΦΙΣΙΑ 1 0 1 0 22
8 ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1 0 0 1 18

Ροη Ειδησεων

Μοιρασου την σελιδα μας

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email

No upcoming matches!