ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Αρκαδια 93.8 απο τους συντακτες του arcadia938.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Παναρκαδικος

Αρκαδικος

Τοπικα

A1 Basket

Ηχητικα

Ακαδημιες

Μόνο αυτός είναι ο δρόμος!

Καλό ήταν το φιλικό του Αστέρα με τον Ολυμπιακό. Και για να μετρήσει ο Αστέρας τις δυνάμεις του και για να δει (κυρίως ο Στάικος και δευτερευόντως ο κόσμος) που περίπου βρίσκεται η ομάδα. 

 

ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

 

Οι "κιτρινομπλέ" έπαιζαν με μια ομάδα σαφώς πιο έτοιμη - άλλωστε ξεκινά νωρίτερα τα επίσημα ματς - και πρακτικά με υψηλότερους στόχους.Μέχρι εκεί όμως. Προπονητές δεν είμαστε για να κάνουμε βαθυστόχαστες τακτικές αναλύσεις - έκαστος στο είδος του - οπότε πάμε να κάνουμε ένα ψυχογράφημα και κυρίως ένα τεστ DNA.

 

Τον Μανιά, τον Τριανταφυλλόπουλο, τον Γιαννούλη, τον Ιγκλέσιας, τον Μάσα τους ξέρουμε. Δεν χρειαζόταν να δούμε το ματς στο Φάληρο για να τους γνωρίσουμε.

 

Αρχίζω από το τέρμα. Ο Αθανασιάδης (24 ετών), Τσιφτσής (18 ετών), Καπετάνος (19 ετών). Μια τριάδα Ελλήνων και νεαρών Ελλήνων. Μια τριάδα μελλοντικής Εθνικής… Δέκα με τόνο. Ο Ίγκορ είναι στα δεξιά και είναι ένα παιδί που "έβγαλε μάτια" πέρυσι. Από την Αυστρία και τη Ζάλτσμπουργκ ήρθαν να τον δουν στην Τρίπολη. Δεν είναι δα και λίγο πράγμα. Είχε κάποιους τραυματισμούς που τον άφησαν πίσω, αλλά θα τον βρει το δρόμο του. Άλλωστε, μιλάμε για ένα παιδί που τον είδαν οι άνθρωποι της ομάδας στη Βραζιλία, τον πέρασαν από το "αγροτικό" της δεύτερης ομάδας και δικαιώνονται…

 

Κουμάντεϊ. 18 ετών, Γκανέζος, με λίγες ημέρες μόνο εκτός της ηπείρου του, με λίγες μόνο ημέρες στην Ελλάδα, με λίγες μόνο ημέρες στον Αστέρα. Τα πρώτα δείγματα ήταν πολύ καλά.

 

Προχωράμε. Πασαλίδης, ετών 21. Στο δεύτερο ημίχρονο πέρασε ως αλλαγή. Μέχρι πέρυσι ήταν στον Αιγινιακό και τη Stoiximan.gr Football League. Έτσι πρέπει, έτσι γίνεται παντού. Κατευθείαν στα βαθιά να κολυμπήσει. Και χωρίς μπρατσάκια. Ευαγγέλου και Κυριακόπουλος, έχουν πάρει την "κρυάδα" και δείχνουν ότι έμαθαν να κολυμπούν.

 

Τα ίδια ισχύουν για τον Μπαστιάνο και τον Γκοντό. Ξέρουν πώς είναι και το έμαθαν μέσα σε όχι και τόσο εύκολες συνθήκες. Ειδικά ο Γκοντό είναι ένα σπάνιο αυθεντικό ταλέντο, ποδοσφαιρικά και σωματικά. 

 

Δουβίκας, ετών 18. Ναι, κι αυτός ντεμπούτο στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης". Αν δεν παίξει εκεί να μάθει, που θα μάθει; Ας κάνει και ένα και δύο και δέκα λάθη.

 

Τζανγκ. Ο μικρός ο Κορεάτης. Μεγάλωσε στη "Μασία". Σε σχολείο που με 3 και 4 χρόνια φοίτησης, έχεις βγάλει ελληνικό "πανεπιστήμιο".

 

Ο Στάικος Βεργέτης είναι έτοιμος να εντάξει αυτά τα παιδιά στην ομάδα. Και είναι σίγουρο ότι θα το κάνει, γιατί είναι αυτής της φιλοσοφίας.

 

Οι ακαδημίες του Αστέρα πρέπει να είναι η βάση. Η φλέβα χρυσού. Η ανεξάντλητη δεξαμενή ταλέντου. Αλλωστε μην ξεχνάμε την Κ17 που διεκδίκησε το πρωτάθλημα της Super League και έκανε όλλη την ποδοσφαιρική Ελλάδα να μιλά για το ταλέντο της. 

 

Και γιατί ο Αστέρας να μην μάθει να… παίζει δυνατά με τις μικρές ηλικίες; Μόνο στην Ελλάδα έχουμε αυτό το κακό του χούι; "Να μην τον πουλήσει μικρό", "Να ψηθεί πρώτα", "Να κάνει το άλλο, να ράνει".

 

Ο Άγιαξ πήγε τελικό Europa League με αμούστακα παιδιά. Και πούλησε μερικά εξ' αυτών. Και συνεχίζει να βγάζει άλλα. Τα "δευτερότριτα" νίκησαν τον ΠΑΟΚ σε φιλικό τις προάλλες.

 

Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο παίκτες και ομάδες έχουν την τιμή τους. Δεν υπάρχει χώρος και χρόνος για ρομαντισμούς. Σε κάποια άλλη ζωή ίσως. Σε αυτή όχι.

 

Πρέπει να δουλέψει ο Αστέρας πάνω στο ολλανδικό "μοντέλο". Έχει γενιές πολλά υποσχόμενες πίσω του και εκεί αξίζει να επενδύσει.. 

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

# Ομάδα Α Ν Ι Η Β
1 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 1 1 0 0 31
2 ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 1 0 0 1 31
3 ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 1 0 0 1 27
4 ΟΦΗ 1 0 1 0 26
5 ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 1 1 0 0 23
6 ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ 1 1 0 0 22
7 ΚΗΦΙΣΙΑ 1 0 1 0 22
8 ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1 0 0 1 18

Ροη Ειδησεων

Μοιρασου την σελιδα μας

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email

No upcoming matches!