ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Από... τα έδρανα στους πάγκους!

Χρήστος Βερβαινιώτης: Ενας τελειόφοιτος του τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού που στα 22 του κάνει τα πρώτα του βήματα στην προπονητική του καριέρα. 

 

ΑΣΤΕΡΑΣ Παναθηναϊκός

Ο Χρήστος Βερβαινιώτης κατάγεται από την Τρίπολη και ασχολείται με το μπάσκετ από τα 10 του χρόνια. Εχει υπάρξει μέλος σε όλα τα τμήματα υποδομής του Αρκαδικού έχοντας φτάσει μάλιστα να φορέσει και τη φανέλα της ανδρικής ομάδας.

Πλέον, υπηρετεί τον Αρκαδικό σύλλογο από το πόστο του προπονητή και συγκεκριμένα του αγωνιστικού τμήματος των Κορασίδων. Ταυτόχρονα, αγωνίζεται και ο ίδιος στην Α' κατηγορία της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ με τα χρώματα του Απόλλωνα Τρίπολης.

Ο ταλαντούχος νέος μίλησε στο A-S για τους στόχους του με το τμήμα των Κορασίδων την φετινή χρονιά αλλά και τα όνειρα σχετικά με την προπονητική.

Από τα έδρανα στους πάγκους στην κυριολεξία Χρήστο;

"Ναι, έτσι είναι στην κυριολεξία! Και σίγουρα δεν έχω προλάβει να το συνειδητοποιήσω ακόμα. Οι άνθρωποι του Αρκαδικού μου έδωσαν την ευκαιρία να εφαρμόσω τις γνώσεις μου και να κάνω τα πρώτα μου βήματα σε αυτό που αγαπώ πριν καν αντιληφθώ ότι η φοιτητική μου ζωή τελείωσε".

Είσαι προπονητής και παράλληλα αγωνίζεσαι σε ομάδα. Είσαι κατασταλαγμένος με το ποια κατεύθυνση θες να ακολουθήσεις;

"Κοίταξε, το μικρόβιο του αθλητή υπάρχει ακόμα μέσα μου, γι' αυτό δεν θα μπορούσα να σταματήσω από τώρα να αγωνίζομαι. Εξάλλου, το να βλέπω πλέον το άθλημα και από τις δύο σκοπιές με βελτιώνει και αγωνιστικά και προπονητικά".

Εχεις αναλάβει το τμήμα των Κορασίδων. Είναι το γυναικείο μπάσκετ αυτό που σε ενδιαφέρει;

"Η αλήθεια είναι πως δεν είχα σκεφτεί ποτέ την προτίμηση μου στον συγκεκριμένο διαχωρισμό. Σίγουρα όταν έμαθα ότι οι ιθύνοντες του Αρκαδικού θέλουν να μου προσφέρουν τη θέση του προπονητή στο συγκεκριμένο τμήμα δεν θα μπορούσα να απορρίψω την πρόταση λόγω κάποιας συγκεκριμένης προτίμησης και εν συνεχεία ανταμείφθηκα για την επιλογή μου. Οπότε, οι προσδοκίες μου για το μέλλον δεν εμπεριέχουν περιορισμούς".

Το πρωτάθλημα των Κορασίδων ξεκινά σε λίγο καιρό. Ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας σας;

"Πρωταρχικός στόχος δικός μου και της ομάδας είναι τα κορίτσια να αγαπήσουν τον αθλητισμό. Να ευχαριστηθούν το παιχνίδι και να διασκεδάσουν μέσα από αυτό αλλά παράλληλα να διδαχθούν τα βασικά του αθλήματος σωστά και μεθοδικά".

Ποιοι είναι στόχοι σου στην προπονητική μακροπρόθεσμα;

"Είμαι ακόμα στην αρχή, έχω πολλά να μάθω. Βέβαια, όταν ξεκινάς στόχος σου πρέπει να είναι το υψηλότερο επίπεδο. Θέλω να δουλέψω και να μάθω δίπλα σε καταξιωμένους του επαγγέλματος. Το να σου πω ότι θέλω να δουλέψω στην Ευρωλίγκα είναι πολύ εύκολο. Αυτό φυσικά δεν γίνεται από την μια μέρα στην άλλη. Ονειρεύομαι όμως μια μέρα να είμαι αρκετά έτοιμος από εμπειρίες αλλά και γνώσεις να εργαστώ σε υψηλό επίπεδο και γιατί όχι στο υψηλότερο. 

Πιστεύεις στο Αρκαδικό μπάσκετ; Υπάρχει ταλέντο;

Φυσικά και πιστεύω. Υπάρχει ταλέντο στην πόλη καθώς υπάρχει και μεγάλη αγάπη για το άθλημα από μικρά παιδιά. Αυτό το κατάλαβα λόγω της ενασχόλησης μου και με τις ακαδημίες του Αρκαδικού όπου αυτή τη στιγμή ένας μεγάλος αριθμός μικρών παιδιών δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα μυστικά του αθλήματος. Οπότε καταλαβαίνεις ότι σε μια πόλη που αγαπά και στηρίζει το άθλημα, σίγουρα υπάρχει και ταλέντο. Το οποίο χρήζει κατάλληλης αντιμετώπισης για να εξελιχθεί φυσικά.

Η οικογένεια του A-S εύχεται καλή σταδιοδρομία στον συμπολίτη μας, Χρήστο Βερβαινιώτη και μακάρι να ακολουθήσουν και άλλοι νέοι από την Τρίπολη το παράδειγμα του.

 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων