ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

ΤΡΕΙΣ ΟΙ ΓΚΕΛΕΣ: "Ταξιδιάρες" ψυχές!

Η αλήθεια είναι ότι ο Αστέρας την χρειαζόταν τη νίκη με τον Παναιτωλικό. Περισσότερο ίσως και από τη σημασία των δύο "χαμένων" βαθμών, την είχε ανάγκη για δύο άλλους λόγους.

 Πρώτον, διότι θα ήταν μια "ένεση" (ιατρικός όρος για προφανείς λόγους) αυτοπεποίθησης σε μια περίοδο τόσων αγωνιστικών προβλημάτων. Θα ήταν μια επιβεβαίωση ότι ο Αστέρας μπορεί να συνεχίσει την πορεία του χωρίς... διακοπές, ακόμη και όταν του λείπουν τόσοι και μάλιστα τόσο σημαντικοί ποδοσφαιριστές. 


Δεύτερον,
διότι για ψυχολογικούς λόγους ήταν επίσης σημαντικό να διατηρηθεί το απόλυτο στο "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης". Ενα γήπεδο το οποίο το αμέσως προσεχές διάστημα θα φιλοξενήσει τους εξής: Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό κατά σειρά για το πρωτάθλημα. Τότεναμ, Μπεσίκτας για το Europa League.

Με εξαίρεση το εντός έδρας ματς Κυπέλλου με την Καλλονή (την άλλη Τετάρτη) από εκεί και πέρα όλα τα υπόλοιπα ματς στην Τρίπολη είναι "φωτιά και λάβα". Δεν είναι μόνο σπουδαία ματς, είναι και σημαντικά για την πορεία της χρονιάς. Θα ήταν καλό, λοιπόν, ο Αστέρας να μπορούσε να ξεκινήσει αυτή τη σειρά αγώνων έχοντας μόνο νίκες στο "κάστρο" του. Αλλά δεν τα κατάφερε...

Σημειολογικά μάλιστα, αυτή ήταν η τρίτη απώλεια βαθμών στο φετινό πρωτάθλημα για τον Αστέρα και όπως στις υπόλοιπες δύο, ακολουθεί ευρωπαϊκό παιχνίδι. Για την ακρίβεια, ακολουθεί ευρωπαϊκό ταξίδι. Μετά την ήττα από τον ΠΑΣ στην πρεμιέρα πρωταθλήματος, υπήρχε η ρεβάνς στην Κύπρο με την Μακάμπι. Μετά την ήττα από τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη ακολουθούσε η αναμέτρηση με την Μπεσίκτας στην Κωνσταντινούπολη. Και τώρα, μετά τον αγώνα με τον Παναιτωλικό περιμένει η Τότεναμ στο Λονδίνο.

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση. Τρεις απώλειες, που όλες ήρθαν πριν από ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ευρωπαϊκούς αγώνες. Δεν είναι παράλογο το μυαλό να "ταξιδεύει". Το παθαίνουν μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες, είναι φυσιολογικό να το πάθει και ο Αστέρας που τώρα αρχίζει να μαθαίνει πώς πρέπει να διαχειρίζεται αυτή τη μετάβαση από Ελλάδα σε Ευρώπη.

Στην ουσία, όποτε τη φετινή περίοδο ο Αστέρας είχε μπροστά του ευρωπαϊκό ταξίδι, στον αγώνα πρωταθλήματος που προηγείτο έκανε "γκέλα". Με την Ροβανιέμι και την Μάιντς δεν συνέβη αυτό, διότι απλά δεν είχε ξεκινήσει το πρωτάθλημα.

Χρειάζεται, λοιπόν,
μεγάλη προσοχή και σίγουρα μεγαλύτερη συγκέντρωση από τους ποδοσφαιριστές για να ελαχιστοποιούνται τέτοιες απώλειες. Να μηδενίζονται είναι σχεδόν ακατόρθωτο, αλλά τουλάχιστον να είναι ελεγχόμενες αυτές οι απώλειες.

Το νόμισμα, όμως, έχει δύο όψεις. Και η δεύτερη δείχνει ότι ο Αστέρας ναι μεν έχει απώλειες πριν από τα εκτός έδρας ευρωπαϊκά παιχνίδια του. Αλλά όταν πλέον ταξιδεύει σε αυτά, επιστρέφει με το αποτέλεσμα που θέλει. Το έκανε στην Κύπρο, το έκανε στην Πόλη, σειρά έχει το Λονδίνο...

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων